3d configurator online logo

3D is nu een manier om producten te presenteren.

Meer weten?
Neem contact op met Michel

+ 31 (0)20 290 0500

In het huidige sterk concurrerende e-commerce landschap zoeken bedrijven voortdurend naar manieren om op te vallen en de verkoop te stimuleren. Een effectieve manier om dit te doen is door 3D-content op te nemen in hun e-commerce platforms. 3D-content is een meeslepende en boeiende manier om producten te presenteren en kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de verkoop.

Waarom bedrijven de beste 3D-content nodig hebben

De kwaliteit van de 3D-content kan het succes van een e-commerce platform maken of breken. Klanten verwachten hoogwaardige en gedetailleerde productafbeeldingen te zien, en 3D-content kan dat bieden en nog meer. Wanneer klanten een product vanuit meerdere hoeken en in verschillende contexten kunnen zien, zullen ze eerder vertrouwen hebben om een aankoop te doen. Als de 3D-content echter van lage kwaliteit of onvolledig is, kan dit klanten afschrikken en resulteren in verloren verkoop.

Bovendien kunnen bedrijven met de opkomst van virtual en augmented reality-technologieën hun 3D-content naar een hoger niveau tillen. Virtual en augmented reality stellen klanten in staat om op een meer meeslepende manier met producten te interacteren, waardoor de kans op verkoop toeneemt. Deze technologieën vereisen echter 3D-content van hoge kwaliteit om effectief te werken.

Hoe 3D-content de verkoop van e-commerce kan verbeteren.

3D-content kan de verkoop van e-commerce op verschillende manieren verbeteren. Ten eerste kan het de klantbetrokkenheid vergroten. Wanneer klanten kunnen interacteren met een product in 3D, zijn ze eerder geneigd om tijd door te brengen op de productpagina, te verkennen en meer te leren over het product Deze verhoogde betrokkenheid kan leiden tot meer verkoop.

Ten tweede kan 3D-content de klantervaring verbeteren. Door gedetailleerde en interactieve productafbeeldingen te bieden, kunnen bedrijven een meer persoonlijke en informatieve ervaring bieden voor hun klanten. Dit kan leiden tot een verhoogde klanttevredenheid en loyaliteit.

Ten derde kan 3D-content retourzendingen verminderen en conversieratio’s verhogen. Wanneer klanten een nauwkeuriger en gedetailleerder begrip van een product hebben, is de kans kleiner dat ze het retourneren. Bovendien zijn klanten eerder geneigd om een aankoop te doen wanneer ze een product in 3D kunnen zien, omdat ze een beter begrip hebben van wat ze kopen.

Best practices voor het creëren van hoogwaardige 3D-content.

Om de beste 3D-content te creëren, moeten bedrijven een aantal best practices volgen. Ten eerste moeten ze hoogwaardige 3D-modelleringssoftware en hardware gebruiken om gedetailleerde en realistische modellen te creëren. Ten tweede moeten ze ervoor zorgen dat de 3D-content is geoptimaliseerd voor ecommerce-platforms, omdat grote bestanden de laadtijd van pagina’s kunnen vertragen en de betrokkenheid kunnen verminderen. Tot slot moeten ze overwegen te investeren in virtual en augmented reality-technologieën om hun 3D-content naar een hoger niveau te tillen.

Conclusie

Als conclusie kan worden gesteld dat 3D-content een belangrijke rol kan spelen bij het verbeteren van de verkoop op ecommerce-platforms. Door het aanbieden van meeslepende en boeiende productafbeeldingen, kunnen bedrijven de betrokkenheid van klanten vergroten, de klantervaring verbeteren en retouren verminderen. Om deze voordelen te behalen, moeten bedrijven echter investeren in hoogwaardige 3D-content die geoptimaliseerd is voor e-commerceplatforms. Door de Best Practices voor het maken van 3D-content te volgen, kunnen bedrijven zich onderscheiden in het competitieve e-commerce landschap en de verkoop stimuleren.

Ander

lidwoord

Waarom zou u om 3D-configurators geven

Door nieuwe 3D-configuratortechnologie toe te passen, kunt u het aankoopvertrouwen van de klant vergroten terwijl ze op een speelse maar precieze manier uw product ontdekken en er meer over leren - dit kan ook de retourpercentages van producten verminderen en uw website-engagement verhogen, evenals onverkochte voorraad en overproductie verminderen, en de kwaliteit van uw leads verbeteren.

Verhoog uw verkoopfunnel met een 3D-configurator.

Volgens onderzoek is één op de vijf mensen die interesse hebben getoond in personalisatie bereid om tot 20% meer te betalen voor op maat gemaakte consumentenproducten.
3d configurator online - VR_headset_to_explore

Verbetering van de gebruikerservaring met realtime 3D en Gaussiaanse effecten

Het landschap van digitaal ontwerp evolueert voortdurend, waarbij realtime 3D-graphics en Gaussiaanse effecten voorop lopen bij het creëren van meeslepende en boeiende gebruikerservaringen. Deze technologieën transformeren apps en websites en bieden gebruikers een niveau van interactie en realisme dat ooit het domein was van hoogwaardige videogames en simulaties.